Sammanfattning vecka

2018-01-24 11:05:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Polisrutan Östhammars kommun

Polisrutan Östhammars kommun.

Vi har fått in flera rapporter om hundägare som brister i tillsynen över sin hund.
Alla hundägare har ett strikt ansvar som innebär att du som ägare ska se till att din hund inte kan orsaka skador eller andra olägenheter.
Förutom att du som ägare kan blir skadeståndsskyldig kan det om det vill sig riktigt illa bli så att hunden omhändertas. Hunden kan också bli ålagd med koppel/munkorgstvång.
Vill genom detta också belysa vikten av att plocka upp efter sin hund.

Fjorton viltolyckor är in rapporerade denna vecka.

Veckans redovisning av anmälda brott.

Östhammar: Narkotikabrott eget bruk. Vårdslöshet i trafik. Bristande tillsyn av hund.  Försök till stöld alternativt försökt till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Narkotikabrott eget bruk/ innehav och grov olovlig körning.
Stöld av däck vid Korngatan. Stöld av batterier från en bilaffär.

Gimo: Brott mot jaktlagstiftningen genom att ha kört på ett rådjur utan att meddela polisen. Drograttfylleri. Brott mot vapenlagen genom innehav av skjutvapen utan licens.   Rattfylleri och vållande till kroppsskada orsakat genom oaktsamhet i en trafikolycka.  Rån mot apoteket, narkotikabrott eget bruk samt våld mot tjänsteman.
 
Alunda: Otillåten miljöverksamhet genom avsaknad av tillstånd för bedriven affärsverksamhet. Stöld av batterier vid en verkstad.

Österbybruk: Brott mot jaktlagstiftningen genom att ha kört på ett vildsvin utan att meddela polisen. Ofredande via sms.

Öregrund: Bristande tillsyn av hund.


När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig så har jag adressen.
agnetha.degerstedt@polisen.se.


Polisinspektör

Agneta Degerstedt    

Se händelsen på polisen.se